20 July, 2017

faqrul turns 23


I have a thousand words to you. Now, I am going to say you only three Magical words. 
<3 I LOVE YOU <3.

 Happy Birthday, Dear!!

With this birthday, you are not only getting one year older but also you have become sexier! People never compliment like this.
On birthday people wishes to have a successful life, good health. But, I Hope my blessings and wishes make your day more enjoyable and special! Enjoy and have a blast faqrul .


Do you know, every second and every minute I think about you. My all prayer and thought revolve around you. All the best for you life from bottom of my heart.
Thank your for never leaving your side thankyou For always being there when i need you.

With this wish I want you to know that my day didn’t pass without thinking about you. All the best from my heart to yours. Happy Birthday my boyfriend.

quotes for you


  • Ever since the day you came into my life, I knew you would be here until the end of time 
  • I could never say how much I like you, and just how special you are to me. But I can say that my world is all smiles whenever I am with you. I love you a lot.
  • Long distance relationships are living proof that love is not just physical. I can feel you next to me even when you’re thousands of miles away.

  • I sit in the waiting room of life waiting for the day when I will see you again.
  • I miss you. I miss you and me together. I miss us.
  • I miss you so bad :(
  • I miss you as soon as i wake up. I miss you when I’m about to sleep. I wish you were always here next to me.
  • I can’t stop thinking about you when you’re not here. Thinking of you as always my love

The more I know you, the more I ♥ you

Our journey


hai ingat tak first date kita ? time ni still malu malu lagi kan , cakap pun bila rasa nak cakap je hahahahaha . akward sangat masa ni rasa nak sepak je muka sebab malu sangat bila ingat balik time ni . hahahahahhahaa 
lepas dah balik tu barulah rasa rindu nak jumpa lagi sebab tak puas jumpa tapi tak banyak cakap and tak really really spend time together . hahahaha 

and then teruskan ws je hari hari macam biasa sebab tak selalu jumpa sebab kita jauh kan hmmm sedihnyaa .


kalau tak silap ni bulan disember and time ni tengah final last sem , and ingatkan ni last jumpa sebab time ni awak tengah dalam dilema nak terima org ke tidak hahahahha . yelah nak ajak jumpa ada je alasan kan . 
terpaksa merayu macam orang gila suruh awak datang sebab rindu nak mampus . hmmmm

almost 6 month kenal tapi awak still ragu ragu untuk terima org kan , even hari hari ws tapi yes org dapat detect dari cara awak layan org . hari hari org kena yakinkan awak yang org tak main main nak kenal dengan awak . 
tapi yang peliknya dalam masa awak ragu ragu still awak layan org dengan baik yelaa even org ws pagi awak reply malam . at least awak reply . ingatkan dia nak block kita sebab kita selalu spam dia rupanya tidak , hehe tu yang buat makin suka tu .  


at my first day praktikal was so bad , and tiap malam org nangis sebab i need you at that time tapi awak takda, org nak ngadu tapi awak tak reply . time ni memang org down sangat sampai diorang semua perasan . 
then tiba tiba ada org tu ws . dia cakap dia nak pergi Pd . kita excited lah ingatkan datang nak jumpa kita yelaa sebab dulu dia janji nak jumpa kita kat Pd . hmm rupanya dia datang Pd sebab nak mandi mandi dengan kawan kawan dia . 
terus hilang semangat tau tak but still mengharap awak nak datang jumpa . so petang tu ajak mama makan kat luar and bagi hint kat awak suruh datang tempat kitaorang makan tu . tapi awak macam buat taktau je , dah laa penat lepas balik kerja kesian diorang kena layan org ni yang nak sangat jumpa awak . time tu rasa dah fed up jugakla sebab ingatkan awak betul betul taknak jumpa , tiba tiba awak ws cakap nak jumpa . tau tak apa perasaan time tu ? happy gilaaaaaaa . rasa nak peluk je time tu tapi tak boleh sebab ramai orang hahahah .

okay then kembali ws macam biasa yang org ws pagi awak reply malam sampai lah satu hari tu awak ajak org pergi mitsui . 
sebelum tu tiap tiap minggu org berharap nak jumpa awak as kita janji nak jumpa tapi selalu tak jadi . so bila one day tu awak ajak pergi mitsui tu org cam haa yelaa , okay je. malas nak beria sebab for sure tak jadi lagi . tapi taktau kenapa kali ni awak betul betul nak pergi sampai awak yang remind org pasal ni . 
and yes finally lepas dah berapa kali mungkir janji inilah kali pertama janji awak ditepati , hahhahahaha 


and yes ini kita punya date pertama untuk tahun dua ribu tujuh belas*sorry keyboard rosak tak boleh tekan no satu*

tak silap lepas balik ni, cara layanan awak dah lain and maybe time ni awak dah start terima org . heheheh makin bahagia sis bila awak ikut sekali pergi Bangi .itupun kena paksa mina cuti hahahahhah .



your first time jumpa and lepak dengan kawan kawan org . thankyou awak :)
and lepas dari ni laa kita dah start jumpa je tiap bulan 


see the different masa first date dengan yang ni ? hahahahahha

and then terus living life macam biasa sampai ke hari ini 

*malas nak cerita lagi*





7 august 20|6


percaya jatuh cinta pandang pertama ? and yes sekarang baru aku percaya . sebab apa sebab masa ni kitaorang nak buat birthday suprise untuk dedes . time ni mama plan dengan boyfriend dia which is sekarang dah jadi ex* hahaha . mama cakap sham nak bawak kawan dia sekali and kitaorang pun okay je . 
so bila dah time nak suprise kat karoke tu orang pertama aku nampak si dia ni and aku macam haa apakata try dia ni . lepastu aku cakap laa dengan mama nak amik gambar dengan dia ni *luls tak malu kan aku* hahaha.

then malam tu rasanya dia follow ig kitaorang semua lepastu dia dm aku minta gambar tadi lepastu terus dia bagi nombor dia . dan kisah kitaorang berakhir malam tu jugak . esoknya aku tunggu jugak dia ws tapi takda pun -.- 

hari hari aku stalk dia tau , ig , twitter , facebook cuma tak follow je . hahahah
almost one month jugaklah kitaorang tak bertegur tapi cuma like like gambar je kat ig . lols * dia taktau ke aku tunggu dia ws* -.- 

and entah macam mana satu hari ni tiba tiba dia ws cakap *goodnight* kot entahla tak ingat . you feel me ? happy gila kot finally dia ws aku . tapi takyah nak happy sangat lah sebab dia bosan time tu sebab tu dia ws aku -,- 
and i don't care sebab time ni laa peluang aku nak kenal dengan dia 

and finally kitaorang dah setahun kenal * which is proses kenal tu sangatlah complicated pada awalnya* hehe 

thankyou mama sebab bawak kawan sham time birthday dedes tu,kalau tak mesti aku tak jumpa si dia ni :)